Verander uw kwaliteit van leven

1. Afbeelding wijzigen

De legendarische modeontwerpster Coco Chanel zei ooit dat “de vrouw die haar haar afknipt op het punt staat haar leven te veranderen.” Je hebt misschien het gevoel dat je vastzit omdat je altijd alles hetzelfde ziet. Klinkt het bekend? Een kleine verandering kan u meer zelfvertrouwen geven. Een knipbeurt, kleurverandering, nieuwe kleding met een andere stijl … U beslist hoe u het wilt doen (en hoeveel u wilt riskeren). Als je jezelf ziet met een nieuw beeld, zul je het leven anders zien.

2. Neem één keer per week een ontspannend bad met zout

Wij zijn meer douches dan baden, dus water besparen, maar in situaties van extreme stress kan een warm bad met ontspannende zouten goed zijn voor je mentale en emotionele gezondheid. Badzout heeft gunstige eigenschappen en heeft een genezende werking bij de behandeling van verschillende ziekten (spier-, dermatologisch, enz.). Ze zijn een uitstekende antistressbehandeling, ze helpen vermoeidheid te kalmeren, elimineren gifstoffen uit ons lichaam en maken de huid zacht, naast andere voordelen. Wat wil je nog meer? Neem een ​​zoutbad voor therapeutische doeleinden en ontspan, u zult er geen spijt van krijgen.

3. Slaap met sokken

Slaap je in sokken? Ben jij een van degenen die ze niet uitdoen voor de wereld of ben je bang voor die woorden van je grootmoeder, die je vertelde dat als je ze niet uitdeed, je winterhanden zou krijgen? Stedelijke legendes, want het is eigenlijk een kwestie van smaak. Het zal je misschien nog steeds verbazen dat slapen in sokken goed is voor je gezondheid. Sokken stellen ons in staat om tijdens het slapen de lichaamstemperatuur vast te stellen (luister naar je moeder als ze zegt dat je niet blootsvoets mag lopen, want de kou wordt gevangen door de voeten), waardoor we het ‘s nachts of bij het wakker worden niet koud hebben, wat een betere nachtrust bevordert . Pas natuurlijk wel op, want als je niet met de juiste sokken slaapt, kunnen er ontstekingen en problemen met de bloedsomloop ontstaan ​​(kies altijd voor 100% katoenen sokken, zodat je huid kan transpireren).

4. Doe echt je best om minder egoïstisch te zijn.

Ondanks wat u misschien denkt, bent u egoïstisch. Mensen zijn van nature egoïstisch, ze handelen uit hun eigen belang en gebruiken dat egoïsme als zelfverdedigingsmechanisme om innerlijk evenwicht en overleving te behouden. Volgens de filosoof Hobbes is elk menselijk gedrag eigenbelang, maar dat betekent niet dat egoïstisch zijn een gebrek is. Soms is egoïsme een noodzaak, omdat het ons helpt voor onszelf te vechten en ons eigen geluk te bereiken. Het probleem is wanneer die behoefte overmaat wordt en we onze verstand verliezen. Probeer die impulsen te beheersen en plaats jezelf in de plaats van de ander.

5. Waardeer de mensen die u dagelijks begeleiden

Hoe lang is het geleden dat je met je ouders hebt gezeten om te chatten zonder je telefoon voor je te hebben of de televisie aan? Heb je je grootouders de laatste tijd gezien? Hoe lang is het geleden dat je bij die vriend bent gebleven die je altijd hebt uitgesteld? Kun je goed opschieten met je collega’s? Velen van ons hebben de neiging om die mensen die het dichtst bij ons staan ​​opzij te zetten, omdat we aannemen dat ze er altijd zullen zijn. We hebben goed nieuws en slecht nieuws, het slechte nieuws is dat ze aan uw zijde zullen staan, maar niet voor altijd. Het goede nieuws is dat u het nog steeds kunt repareren. Wij zijn een van degenen die niet beseffen wat ze hebben totdat ze het kwijtraken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *