Categories
Interieur Ontwerp

We vertellen u 5 manieren om uw trap te verbouwen zonder meer uit te geven

Het is tijd om aandacht te besteden aan deze ruimte, een gezellige en stijlvolle toets aan uw huis te geven door uw trap te verbouwen.

Je woonkamer ziet er onberispelijk uit, de keuken heeft een stijl waar je trots op bent, net als de slaapkamers, maar er is een vaak vergeten overgangszone in huis als het op decoratie aankomt: de trap. Als dit uw geval is, heeft u deze ruimte misschien voor het laatst bewaard omdat u denkt dat voor het verbouwen van uw trap een gedeeltelijke verbouwing nodig is waarbij constructie, stof, gereedschap en een investering nodig zijn die uiteindelijk niet het meest praktisch lijkt.

Focus op de reling

Naast het praktische nut, bepaalt de reling de stijl van elke trap, dus door er een radicale kleurverandering aan te geven, kunt u er als nieuw uitzien. Zoek naar contrast in plaats van te passen bij de rest van je huis: ga voor pasteltinten of verander radicaal van wit naar zwart (of andersom). U kunt ook experimenteren met het schilderen van leuningen en ballasten in de ene kleur en de baluster in een andere kleur.

Verander je trap in een galerij

De trapmuren zijn de hoogste in uw huis, dus waarom zou u ze niet versieren zoals u andere muren doet? Houd hier rekening mee en ga een paar keer je ladder op en af. Wat ontbreekt er aan je tour? Als u een ronde trap heeft met een overloop, is het waarschijnlijk dat naast de lamp de hoofdmuur meer details nodig heeft om te voorkomen dat er leeg uitziet. Dit wordt nog duidelijker als je rechtop staat en naar beneden kijkt: je kunt een compositie maken met verschillende rommelige fotolijsten die een mozaïek vormen of een kunstwerk in staand formaat kiezen om die ruimte te vullen.

Verlichting is de sleutel

Verlichting is een van de meest ondergewaardeerde details bij het verbouwen van uw trap: een donkere trap, met slechte lichtbronnen of een simpele spot geeft het een verwaarloosd en somber aanzien, terwijl een selectie gordijnen (als er ramen in de buurt zijn) en een lamp groot genoeg zal een heel andere omgeving creëren.

Voeg een wandtapijt toe

Hoe verbouw je de trap zonder ze zelfs maar aan te raken? Naast verlichting heeft de kleur van de wanden invloed op het licht dat in het trappenhuis aanwezig is. Als het een ruimte is met weinig licht, is het kiezen van een lichte tint voor de muren de beste beslissing, maar als je een raam in de buurt hebt of verlichting die van de bovenverdieping komt, kies dan een subtiel behang dat de route begeleidt en contrasteert met de kleur van de reling en treden. Je kunt ook proberen een wandkleed tussen stap en stap te plaatsen om een ​​origineel effect te creëren.

Overweeg een kleed

Een ideale manier om het kraken van een trap te verminderen en de temperatuur in de winter op peil te houden, is door een tapijt op het pad te leggen. Het gaat er niet om de trap volledig te stofferen, maar om een ​​lange en smallere mat in het midden van de treden te leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *