Categories
Tech

Topsnelheid in het netwerk: Telefónica’s 5G bereikt Spanje

Telefónica is nu klaar om zijn commerciële 5G-netwerk in te schakelen. De inzet hiervan begint in de eerste week van september en zal naar verwachting over maximaal vier maanden in alle grote steden van Spanje beschikbaar zijn.

Op het einde van het jaar wil de operator zijn 5G aanbieden aan een deel van zijn klanten. Bovendien is het doel van de telecommunicatiegigant om zo snel mogelijk op de markt te komen en minstens 50% van de aannemers van zijn diensten te bereiken op de plaatsen waar het netwerk is geïnstalleerd. Daartoe zal Telefónica zijn commerciële 5G inzetten in de 148 steden met meer dan 50.000 inwoners in Spanje, in bijna alle steden met meer dan 30.000, meer dan de helft van die met 20.000 en sommige met 10.000. In totaal is de dekking gelijk aan 75% van de gehele bevolking van Spanje.

De komst van 5G naar de belangrijkste bevolkingscentra is de eerste stap in de strategie van het bedrijf die bekend staat als het digitale pact. De belangrijkste doelstellingen zijn dat glasvezel in 2025 100% van het Spaanse grondgebied beslaat en dat het bedrijf een leider wordt in de implementatie van 5G-technologie. Dit zijn de doelstellingen van de CEO van Telefónica, José María Álvarez-Pallete, die het belang benadrukt van “hyperconnectiviteit die de toekomst van Spanje zal veranderen”.

“Het is 5G voor iedereen, zonder uitzonderingen. In alle autonome gemeenschappen. Met deze impuls versnelt Telefónica de digitalisering van het MKB, openbare besturen en burgers. Net als glasvezel en zoals zoveel andere geweldige dingen, is 5G dat ook Telefónica “, verklaarde hij.

Na het inzetten van commerciële 5G-netwerken in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, zal Telefónica dit voor het eerst doen in Spanje. Vodafone had het eerder gedaan, dat dekking heeft in de centrale hubs van 21 steden en werkt met vijftien terminals die over deze technologie beschikken. De meeste van zijn 5G-klanten zijn afkomstig van overheidsdiensten nadat ze in het laatste Cora-contract de levering van mobiele telefoons van de staat hadden gewonnen. Orange van zijn kant kondigde voor het einde van het jaar een 5G-service aan, die een aantal steden zou bereiken en een territoriale dekking van minder dan 20% zou hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *