Categories
Levenstijl

Gewoonten die u vandaag zou kunnen aannemen om uw leven te verbeteren

1. Verminder de afhankelijkheid en het gebruik van mobiele telefoons

Alleen al het feit dat we de mobiele telefoon even uitzetten en onszelf de tijd geven om echt aanwezig te zijn waar en met wie we zijn, is niet alleen een blijk van respect, maar het verbindt ons met het hier en nu en stelt ons in staat om ons op de ander te concentreren. , in wat we leven en wat we leren van dat precieze moment van ons leven.

2. Kijk de ander in de ogen

Er gaat niets boven praten met iemand die je in de ogen kijkt. Deze kleine actie heeft me geleerd om contact te maken met mensen, empathie te genereren en hen te laten zien hoe belangrijk ze voor mij zijn. Het gevoel dat het bij mij opwekt en dat het bij anderen opwekt, heeft me geholpen een intiem deel van mezelf te onthullen, maar het is het waard als de beloning ook ontdekt en dichter bij de ander komt.

3. Zet oordelen opzij en erken het goede in anderen

Stop met nadenken over waarom de ander handelt zoals hij doet of zegt wat hij zegt, is een goede eerste stap die ik heb geprobeerd om contact te maken met andere mensen. Erkennend dat we allemaal verschillende verhalen hebben en dat we ons daardoor constant verrijken, helpt het ons om het positieve in anderen te zien in plaats van te zoeken naar hun fouten en tekortkomingen.

4. Dank

Wees dankbaar voor het goede, het slechte en wat er elke dag gebeurt, want de “kuilen” laten ons alleen zien wat we moeten leren om te worden wie we willen zijn. Dankbaarheid zorgt voor groei in ons als mens, het brengt ons dichter bij anderen en bij het goede dat dit leven voor ons heeft.

5. Open je geest, experimenteer, doorbreek de routine

Doen wat we nooit hebben gedaan, alleen uit angst, mensen ontmoeten met wie we nooit zouden hebben gesproken omdat we anders waren, omdat we tot een andere groep, geslacht of ideologie behoren, zorgen ervoor dat we meer als mensen groeien en de wereld door andere ogen zien, maar Bovenal opent het voor onszelf een panorama van het leven dat we nooit zouden hebben gekend en dat ons ertoe aanzet om meer te weten, meer te weten, te reizen en intens te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *