Categories
Tech

Spanje voegt een nieuwe satelliet toe: UPMSat-2 is al in een baan om de aarde

De UPMSat-2-satelliet draait al boven zijn hoofd. Dit heeft de ruimte bereikt dankzij de Vega-raket, die 53 microsatellieten en een dispenser droeg bij het testen van deze kleine apparaten.

Op donderdag 3 september om 03:52 uur vertrok de Vega VV16-raket, gebouwd door het Franse bedrijf Arianespace, vanaf de basis van het European Space Agency in Kurú, gelegen in Frans-Guyana. Dit was zijn vierde poging nadat de vlucht was opgeschort vanwege de coronaviruscrisis in maart, in juni vanwege ongunstige weersomstandigheden op de lanceerplaats en op 2 september als gevolg van een tyfoon die door Zuid-Korea, het land, trok. waar zich een van de telemetriestations bevindt die volgen op de start.

Aan boord van het schip waren 53 microsatellieten, nanosatellieten en cubestats. Een daarvan is de UPMSat-2, een apparaat dat 50 kilogram weegt en een levensduur heeft van twee tot drie jaar. Een technologie ontwikkeld door het Ignacio Da Riva University Institute of Microgravity, verbonden aan de Polytechnische Universiteit van Madrid (UPM). Bovendien hebben bij de ontwikkeling meer dan 70 studenten van de onderwijsinstelling in Madrid samengewerkt, die erin slaagt zijn tweede satelliet in een baan om de aarde te brengen.

De UPMSat-2 zal educatieve en wetenschappelijke functies vervullen, maar bovenal zal het worden gewijd aan het uitvoeren van technologische innovatie-experimenten die van belang zijn voor Spaanse en Europese bedrijven. Het apparaat zal een zeer gevoelige experimentele magnetometer testen, gemaakt door het Engelse bedrijf Bartington; zal het gedrag van een nieuw ontwikkelde geminiaturiseerde thermische schakelaar van IberEspacio controleren; Het zal de effecten van straling aan boord monitoren en verschillende thermische controle-experimenten uitvoeren.

De komst van een nieuwe Spaanse satelliet in de ruimte is zeer goed ontvangen door de wetenschappelijke gemeenschap van het land. Het team dat verantwoordelijk is voor de bouw heeft de felicitaties ontvangen van verschillende onderzoekers, naast de rector van de UPM, Guillermo Cisneros, of de minister van Wetenschap, Pedro Duque.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *