Categories
Tech

Het nieuwe elektrische voertuig van Lucid Motors breekt het acceleratierecord van Tesla

Minder dan een week na de officiële lancering van zijn eerste elektrische voertuig, blijft startup Lucid Motors indruk maken op iedereen met de eigenschappen van de auto. Volgens een video die door het bedrijf wordt gedeeld, kan de nieuwe auto het acceleratierecord van Tesla breken.

Eerder hadden de fabrikanten van de Lucid Air al aangekondigd dat de auto in slechts twee en een halve seconde van nul naar 60 mijl – 96,5 kilometer – per uur kan gaan. En dat hij bovendien snelheden van meer dan 320 kilometer per uur kan halen.

Maar nu belooft het bedrijf dat de Air een van de snelste in massa geproduceerde auto’s ooit zal zijn. En niet alleen onder elektrische auto’s, maar ook in de algemene automarkt.

In een video die door het bedrijf wordt gedeeld, overschrijdt de Lucid Air Dream Edition een kwart mijl – de standaardafstand voor acceleratieraces, gelijk aan 402 meter – in slechts 9,9 seconden. Het record voor deze afstand in een Tesla Model S Performance is 10,4 seconden.

In de afbeeldingen lijkt de Air zelfs tegen een Tesla-voertuig te hebben geracet, maar Lucid Motors maakte geen openlijke melding van de concurrent in zijn persmateriaal.

De snelheid die door de lucht wordt geregistreerd, is in feite niet veel langzamer dan die van enkele van de snelste en duurste hypercars ter wereld. De Ferrari LaFerrari heeft bijvoorbeeld 9,8 seconden nodig om dezelfde kwartmijl af te leggen. De prijs is ongeveer $ 1,4 miljoen, terwijl de geschatte waarde van de Lucid elektrische auto tussen $ 60.000 en $ 100.000 zal liggen.

De Lucid Air wordt officieel gelanceerd op 9 september. De auto wordt geproduceerd in de fabriek van het bedrijf in Casa Grande, Arizona, en zal begin 2021 naar kopers worden verzonden.

Lucid, gevestigd in Californië, werd opgericht in 2007. Aanvankelijk produceerde het batterijen voor elektrische voertuigen voordat het besloot om zijn eigen elektrische auto te produceren. Het concept van zijn eerste auto werd in 2016 gepresenteerd.

Peter Rawlinson, de CEO van Lucid, diende als Vice President Engineering van Tesla voordat hij het bedrijf verliet in 2013 om zich aan te sluiten bij het bedrijf dat later Lucid werd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *