Categories
Economie

IMF bevestigt ontmoeting met Ecuadoraanse politici door artikel IV en economisch programma

Gerry Rice, directeur van de afdeling Communicatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), bevestigde dat de multilaterale organisatie bijeenkomsten heeft gehouden met politieke leiders van verschillende partijen in Ecuador in het kader van het normale toezicht dat door die organisatie wordt uitgeoefend, in het kader van artikel IV en ook in andere dialogen over economische programma’s. Bovendien merkte hij op dat Ecuador volgende maand een nieuwe lening zou kunnen aanvragen binnen het Rapid Financing Instrument (IFR) van $ 250 miljoen.

De verklaringen van de IMF-woordvoerder werden gegeven tijdens een virtuele persconferentie waarin hij sprak over de economische situatie van verschillende lidstaten die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie, waaronder Afrikaanse, Aziatische, Europese en Latijns-Amerikaanse staten. .

Het overleg over Ecuador vond plaats bij Rice nadat het Bloomberg-portaal gisteren publiceerde dat het technische team van het IMF een ontmoeting had gehad met vertegenwoordigers van CREO en de Sociaal-Christelijke Partij. Het nieuws werd herhaald in netwerken, waarbij sommige critici deze bijeenkomsten in twijfel trokken. Hij bevestigde dat de organisatie gewoonlijk een reeks sociale actoren ontmoet, waaronder politieke leiders, vakbonden, academici, onder anderen, om informatie te verzamelen over de economische situatie en zo de analyse te verrijken. “Het is wat we in alle landen doen, het is iets dat in Ecuador wordt geproduceerd. Er valt niet meer of minder te begrijpen”, zei hij.

Rice merkte ook op dat het IMF Ecuador $ 643 miljoen aan onmiddellijke en onvoorwaardelijke steun heeft gegeven om het land te helpen de gezondheidscrisis het hoofd te bieden en dat hoewel de regering zou kunnen vragen om de nieuwe snelle financiering van $ 250 miljoen, zij geen interesse heeft getoond om het een financieringsovereenkomst voor de langere termijn, gebaseerd op een economisch programma. Dit vervangt degene die in maart 2019 is overeengekomen en die is geannuleerd vanwege veranderingen in de economische omstandigheden. Het idee van dit nieuwe programma zal zijn om de economische prestaties te verbeteren en de fundamenten van dollarisering te versterken, wat heeft bijgedragen aan economische stabiliteit en dat wordt gewaardeerd door de bevolking, verzekerde hij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *