Categories
Tech

Topsnelheid in het netwerk: Telefónica’s 5G bereikt Spanje

Telefónica is nu klaar om zijn commerciële 5G-netwerk in te schakelen. De inzet hiervan begint in de eerste week van september en zal naar verwachting over maximaal vier maanden in alle grote steden van Spanje beschikbaar zijn.

Op het einde van het jaar wil de operator zijn 5G aanbieden aan een deel van zijn klanten. Bovendien is het doel van de telecommunicatiegigant om zo snel mogelijk op de markt te komen en minstens 50% van de aannemers van zijn diensten te bereiken op de plaatsen waar het netwerk is geïnstalleerd. Daartoe zal Telefónica zijn commerciële 5G inzetten in de 148 steden met meer dan 50.000 inwoners in Spanje, in bijna alle steden met meer dan 30.000, meer dan de helft van die met 20.000 en sommige met 10.000. In totaal is de dekking gelijk aan 75% van de gehele bevolking van Spanje.

De komst van 5G naar de belangrijkste bevolkingscentra is de eerste stap in de strategie van het bedrijf die bekend staat als het digitale pact. De belangrijkste doelstellingen zijn dat glasvezel in 2025 100% van het Spaanse grondgebied beslaat en dat het bedrijf een leider wordt in de implementatie van 5G-technologie. Dit zijn de doelstellingen van de CEO van Telefónica, José María Álvarez-Pallete, die het belang benadrukt van “hyperconnectiviteit die de toekomst van Spanje zal veranderen”.

“Het is 5G voor iedereen, zonder uitzonderingen. In alle autonome gemeenschappen. Met deze impuls versnelt Telefónica de digitalisering van het MKB, openbare besturen en burgers. Net als glasvezel en zoals zoveel andere geweldige dingen, is 5G dat ook Telefónica “, verklaarde hij.

Na het inzetten van commerciële 5G-netwerken in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, zal Telefónica dit voor het eerst doen in Spanje. Vodafone had het eerder gedaan, dat dekking heeft in de centrale hubs van 21 steden en werkt met vijftien terminals die over deze technologie beschikken. De meeste van zijn 5G-klanten zijn afkomstig van overheidsdiensten nadat ze in het laatste Cora-contract de levering van mobiele telefoons van de staat hadden gewonnen. Orange van zijn kant kondigde voor het einde van het jaar een 5G-service aan, die een aantal steden zou bereiken en een territoriale dekking van minder dan 20% zou hebben.

Categories
Tech

Een stap naar nieuwe elektronica: wetenschappers verbeteren de eigenschappen van kwantumstippen

Wetenschappers van de National University of Nuclear Research MEPhI hebben voor het eerst de toename van de intensiteit en snelheid van emissie van quantum dots aangetoond. De auteurs zijn van mening dat hun toekomstige werk een van de belangrijkste problemen bij het maken van een kwantumcomputer kan oplossen.

Quantum dots zijn laagdimensionale fluorescerende nanostructuren met grote toepassingsmogelijkheden op het gebied van de interactie tussen licht en materie. Ze zijn in staat om licht te absorberen over een groot bereik en het vervolgens uit te zenden over een klein bereik van lichtgolflengten, wat wordt bepaald door de grootte van het nanokristal. Dat wil zeggen, elke kwantumstip schijnt met een strikt gedefinieerde kleur. De eigenschappen van quantum dots maken ze bijna ideaal voor ultragevoelige meerkleurenregistratie van biologische objecten, maar ook voor medische diagnostiek.

Toepassingen van quantum dots variëren van verlichtingsarmaturen en zonnepanelen tot qubits voor quantum computing. Ze zijn superieur aan traditionele luminoforen wat betreft fotostabiliteit en helderheid. Quantum dot-displays kunnen een veel hogere helderheid en contrast bieden terwijl ze minder stroom verbruiken dan andere technologieën.

Onderzoekers van het Nano-Bioengineering Laboratory (LNBE) van het Biomedical Physical Engineering Institute, NRNU MEPhI, hebben voor het eerst de toename van zowel de intensiteit als de spontane emissiesnelheid van halfgeleider-kwantumdots in op silicium gebaseerde fotonische structuren aangetoond. poreus.

De verkregen resultaten, gepubliceerd in het tijdschrift Optics Express, vertegenwoordigen een nieuwe benadering om de spontane emissie van luminescentie te beheersen door de lokale elektromagnetische omgeving van luminoforen in een poreuze matrix te veranderen, wat de deur opent naar nieuwe toepassingen in biosensoren, opto-elektronica, cryptografie en kwantumcomputers.

Categories
Tech

Spanje voegt een nieuwe satelliet toe: UPMSat-2 is al in een baan om de aarde

De UPMSat-2-satelliet draait al boven zijn hoofd. Dit heeft de ruimte bereikt dankzij de Vega-raket, die 53 microsatellieten en een dispenser droeg bij het testen van deze kleine apparaten.

Op donderdag 3 september om 03:52 uur vertrok de Vega VV16-raket, gebouwd door het Franse bedrijf Arianespace, vanaf de basis van het European Space Agency in Kurú, gelegen in Frans-Guyana. Dit was zijn vierde poging nadat de vlucht was opgeschort vanwege de coronaviruscrisis in maart, in juni vanwege ongunstige weersomstandigheden op de lanceerplaats en op 2 september als gevolg van een tyfoon die door Zuid-Korea, het land, trok. waar zich een van de telemetriestations bevindt die volgen op de start.

Aan boord van het schip waren 53 microsatellieten, nanosatellieten en cubestats. Een daarvan is de UPMSat-2, een apparaat dat 50 kilogram weegt en een levensduur heeft van twee tot drie jaar. Een technologie ontwikkeld door het Ignacio Da Riva University Institute of Microgravity, verbonden aan de Polytechnische Universiteit van Madrid (UPM). Bovendien hebben bij de ontwikkeling meer dan 70 studenten van de onderwijsinstelling in Madrid samengewerkt, die erin slaagt zijn tweede satelliet in een baan om de aarde te brengen.

De UPMSat-2 zal educatieve en wetenschappelijke functies vervullen, maar bovenal zal het worden gewijd aan het uitvoeren van technologische innovatie-experimenten die van belang zijn voor Spaanse en Europese bedrijven. Het apparaat zal een zeer gevoelige experimentele magnetometer testen, gemaakt door het Engelse bedrijf Bartington; zal het gedrag van een nieuw ontwikkelde geminiaturiseerde thermische schakelaar van IberEspacio controleren; Het zal de effecten van straling aan boord monitoren en verschillende thermische controle-experimenten uitvoeren.

De komst van een nieuwe Spaanse satelliet in de ruimte is zeer goed ontvangen door de wetenschappelijke gemeenschap van het land. Het team dat verantwoordelijk is voor de bouw heeft de felicitaties ontvangen van verschillende onderzoekers, naast de rector van de UPM, Guillermo Cisneros, of de minister van Wetenschap, Pedro Duque.

Categories
Tech

Het nieuwe elektrische voertuig van Lucid Motors breekt het acceleratierecord van Tesla

Minder dan een week na de officiële lancering van zijn eerste elektrische voertuig, blijft startup Lucid Motors indruk maken op iedereen met de eigenschappen van de auto. Volgens een video die door het bedrijf wordt gedeeld, kan de nieuwe auto het acceleratierecord van Tesla breken.

Eerder hadden de fabrikanten van de Lucid Air al aangekondigd dat de auto in slechts twee en een halve seconde van nul naar 60 mijl – 96,5 kilometer – per uur kan gaan. En dat hij bovendien snelheden van meer dan 320 kilometer per uur kan halen.

Maar nu belooft het bedrijf dat de Air een van de snelste in massa geproduceerde auto’s ooit zal zijn. En niet alleen onder elektrische auto’s, maar ook in de algemene automarkt.

In een video die door het bedrijf wordt gedeeld, overschrijdt de Lucid Air Dream Edition een kwart mijl – de standaardafstand voor acceleratieraces, gelijk aan 402 meter – in slechts 9,9 seconden. Het record voor deze afstand in een Tesla Model S Performance is 10,4 seconden.

In de afbeeldingen lijkt de Air zelfs tegen een Tesla-voertuig te hebben geracet, maar Lucid Motors maakte geen openlijke melding van de concurrent in zijn persmateriaal.

De snelheid die door de lucht wordt geregistreerd, is in feite niet veel langzamer dan die van enkele van de snelste en duurste hypercars ter wereld. De Ferrari LaFerrari heeft bijvoorbeeld 9,8 seconden nodig om dezelfde kwartmijl af te leggen. De prijs is ongeveer $ 1,4 miljoen, terwijl de geschatte waarde van de Lucid elektrische auto tussen $ 60.000 en $ 100.000 zal liggen.

De Lucid Air wordt officieel gelanceerd op 9 september. De auto wordt geproduceerd in de fabriek van het bedrijf in Casa Grande, Arizona, en zal begin 2021 naar kopers worden verzonden.

Lucid, gevestigd in Californië, werd opgericht in 2007. Aanvankelijk produceerde het batterijen voor elektrische voertuigen voordat het besloot om zijn eigen elektrische auto te produceren. Het concept van zijn eerste auto werd in 2016 gepresenteerd.

Peter Rawlinson, de CEO van Lucid, diende als Vice President Engineering van Tesla voordat hij het bedrijf verliet in 2013 om zich aan te sluiten bij het bedrijf dat later Lucid werd.