Categories
Reizen

Essentiële dingen om te zien in Buenos Aires

1. Plaza de Mayo

Er is geen betere plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Argentinië, aangezien het het toneel is geweest van de grote gebeurtenissen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van het land.

2. Roze huis

Gelegen aan de Plaza de Mayo, is het de zetel van de uitvoerende macht van de Argentijnse Republiek. Met andere woorden, het is het equivalent van La Moncloa in Spanje. Als je het wilt bezoeken, moet je een uur van tevoren reserveren op de website.

3. Vlooienmarkt van San Telmo

Elke zondag kunt u antiek bekijken en bekijken op de vlooienmarkt van San Telmo. De kern bevindt zich in de Plaza Dorrego en strekt zich uit door de aangrenzende straten.

4. Caminito Passage

In de wijk La Boca vindt u deze zeer populaire steeg vanwege de kleurrijke huizen, de tangolocaties en de hoge culturele waarde. Het werd beroemd omdat het de bekende tango Caminito inspireerde, gecomponeerd door Juan de Dios Filiberto in 1926.

5. Café Tortoni

Het is essentieel om een ​​stop te maken bij Café Tortoni, een van de oudste in Buenos Aires, opgericht in 1858. Het is gelegen op 825 Avenida de Mayo, een van de epicentra van de stad.

Categories
Reizen

Crisis in Venezuela: “Iedereen vertelde me ‘ga niet, je bent gek’, maar ik heb een geweldige tijd gehad”: buitenlandse toeristen die nog steeds naar het Zuid-Amerikaanse land reizen

‘Ik droom er al drie jaar van om naar Roraima te gaan.’

Het was 2016 en de Japanner Koichiro Sawada googelde foto’s van Zuid-Amerika in zijn appartement in Tokio. “Ik kreeg een foto van Mount Roraima en mijn mond viel open. Toen zei ik tegen mezelf: ik moet gaan.”

Roraima, gelegen in het Canaima National Park, in het zuidoosten van Venezuela, is het hoogste plateau van het Guyana-schild, een geografisch gebied dat de thuisbasis is van enkele van de oudste rotsformaties ter wereld.

Naast de natuurlijke schoonheid zag Sawada nog andere voordelen van de reis.

“Het is een erg goedkope bestemming en ik wilde ook met eigen ogen zien wat er werkelijk in Venezuela gebeurt”, geeft hij toe.

Hoewel Roraima een van de meest begeerde bestemmingen is van buitenlandse toeristen, is het aantal mensen dat het daadwerkelijk bezoekt schaars: om verschillende redenen en ondanks zijn potentieel is Venezuela nooit een land geweest met een belangrijke toeristenindustrie.

En de economische crisis heeft de situatie in deze sector alleen maar verslechterd.

Veel internationale luchtvaartmaatschappijen hebben hun activiteiten in het land stopgezet, en verschillende ontwikkelde landen, die de grootste bron van toeristen ter wereld zijn, raden hun burgers af om naar Venezuela te reizen, tenzij het “strikt noodzakelijk” is.

Om deze reden bieden veel reisbureaus in Europa en de Verenigde Staten geen reisroutes naar dit land aan.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken (Foreign Office) bijvoorbeeld, dat reisaanbevelingen op zijn website publiceert, raadt alle soorten bezoeken aan Venezuela af, behalve de “essentiële”, vanwege “misdaad en instabiliteit”.

“Als Buitenlandse Zaken dat zegt, dekt de verzekering die bestemmingen niet, en daarom kunnen we geen tickets verkopen”, legt Mary Anne Nelson, verkoopsupervisor voor het in Londen gevestigde reisbureau Journey LatinAmerica, uit.

En deze situatie herhaalt zich in andere Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven en in de rest van de wereld.

Het laatste reisschema dat Journey Latin America aan Venezuela kon verkopen, was in oktober 2016.

Nelson wijst er echter op dat er nog steeds een bereidheid is bij zijn klanten om het Caribische land te bezoeken.

“Van tijd tot tijd ontvangen we e-mails van mensen die ondanks de situatie het land willen bezoeken. Sterker nog, we hebben een persoon die ons af en toe schrijft met de vraag of hij kan reizen”, voegt hij eraan toe.

“Het is jammer dat er bijna niemand komt”

Ondanks de stranden met kristalhelder water dat wordt omspoeld door de Caribische Zee en de weelderige tropische bossen in de Amazone, zijn de toeristische attributen van Venezuela niet zo bekend in Japan.

“Eerlijk gezegd is het land mooier dan ik had verwacht; het is jammer dat er bijna niemand komt”, klaagt Sawada, 25.

Categories
Reizen

Tenerife met kinderen, waar te verblijven

Club Abama Resort – Las Terrazas (Guía de Isora)

De Club Alama is een luxe resort op 1 km van het strand met een spectaculaire Mini Club voor kinderen van alle leeftijden in de onderwaterwereld en een andere ruimte met microscopen waar workshops en spelletjes worden gehouden. Ontspanning en psychomotoriek, theaterlokaal, bioscoop, videogames, bibliotheek en Lego-gebied. Botanische tour en animatie. Accommodatie in appartementen en hotelkamers

Hotel Iberostar Anthelia (Adeje)

Hotel Anthelia is het vlaggenschip van Iberostar-uitmuntendheid, een 5-sterrenhotel met kinderen en directe toegang tot het strand van Fañabe. Het heeft onderling verbonden familiekamers. Heel groot en toegankelijk, met voorzieningen om je op te vervelen is bijna onmogelijk. Miniclub, maxiclub en tienerclub. Kinderanimatie met schuimpartijen. Waterpark, workshops. shows en Mini Disco. Allemaal bezet.

Be Live Family Costa los Gigantes (Puerto Santiago)

The Be Live is een uitstekend familiehotel van de keten gelegen in Playa Arena, 10 minuten van de indrukwekkende kliffen van Los Gigantes met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en het eiland La Gomera.

Het biedt ruime suites en familiekamers op basis van all-inclusive. Met 6 buitenzwembaden en miniclub, speeltuin, kinderzwembad, speelkamer, animatie en minigolf.

Baobab Suites (Adeje)

Een luxe aparthotel op Tenerife, zeer gericht op gezinnen met een spectaculair uitzicht en op 10 minuten lopen van het strand van Duque. Buitenzwembad en solarium. Moderne inrichting en zeer ruime, lichte suites met een gemeubileerd terras. Super uitgeruste keuken en ontbijtbuffet. Sport- en recreatiecentrum met sportvelden. Gratis privéparking.

Gran Oasis Resort (Playa de las Americas)

Het Gran Oasis Resort is een 4-sterrenhotel op 2 km van Playa de las Américas, een onontkoombaar familievakantieoord in het zuiden van Tenerife, all-inclusive. Park en kinderbad. Grote kamers met koelkast en magnetron. Daarnaast zijn er verschillende kamers die speciaal voor gezinnen zijn ontworpen.

Categories
Reizen

Reizen per busje, en waarom niet?

Vandaag hebben we hippies opgestaan ​​en hoe te dromen kost niets, vanuit Hundredrooms hebben we overwogen om een ​​tour met een busje te maken, of beter bekend als een busje, caravan …

Als in de film “Little Miss Sunshine” een heel gezin een driedaagse reis maakt voor de jongste van het gezin om deel te nemen aan een schoonheidswedstrijd, dan geloven we dat elke bestemming ter wereld ideaal is om per busje te reizen.

Maar laten we, voordat we aan de slag gaan, eens kijken naar de oorsprong van het busje. Het was te wijten aan de opkomst van toeristen in de jaren 60 toen reizen een sociaal statuskwestie werd. Veel Europese reizigers begonnen in Spanje aan te komen, wat ons besmette met hun enthousiasme en interesse om naar nieuwe plaatsen te reizen.

Toen het toerisme echter explosief groeide, kon niet iedereen het zich veroorloven om naar verschillende Europese landen te reizen, dus werden goedkopere alternatieven overwogen. En toen ontstond de mogelijkheid om per caravan / busje / busje te reizen. Wie heeft er niet het beeld van een Volkswagenbusje in het hoofd met een paar hippies die door Europa toeren? Of zonder verder te gaan, in Spanje, die Seat 600 die het schiereiland toert met het hele gezin binnen en vol koffers. Het was zeker dit automodel waarin de Spanjaarden zich door Spanje begonnen te verplaatsen en de grenzen overschreden.

En na deze korte vermelding van de geschiedenis van de “busjes”, denken we: wat zal ons ertoe brengen om deze waanzin te doen, waardoor we ons comfortabele leven verlaten waarin we niet kunnen leven zonder wifi? Welnu, een van de voordelen die we kunnen benadrukken van het reizen naar een bestemming per busje zijn:

Op unieke plekken kunnen weten en slapen.

Bewegingsvrijheid, we kunnen zoveel kilometers afleggen als we willen.

Improvisatie, het is niet nodig om een ​​perfecte planning te maken om een ​​plaats te bezoeken. We kunnen altijd improviseren!

Wel verdomme! Het is leuk! En het kan de beste manier van reizen worden.

Maar kijk eens naar de video die is gepost door enkele jongens die een Volkswagen-busje hebben gerestaureerd en een roadtrip hebben gemaakt van Oklahoma naar Yosemite. Ze hadden zeker een tijdje plezier.

En waarom zou u uw busje niet tot uw huis maken? En op de dagen dat je op reis bent, verander het dan in een huis voor Airbnb-gasten! Dit is wat Amanda en Nate bedachten, een paar fotografen die besloten een caravan te kopen en er hun eigen huis van te maken. Ze vertellen het ons in deze blogpost van Airbnb. Verbazingwekkend.

Enkele mooie en echte verhalen die ons ervan hebben overtuigd dat reizen met een busje een avontuur is.