Categories
Levenstijl

Leef in overvloed

Overvloed is een van de grootste geschenken die het leven ons heeft gegeven en we kunnen het overal in de natuur waarnemen. De paradox is dat hoewel we in een universum van oneindige rijkdom leven, veel mensen ervaringen hebben met een gebrek in hun leven. Daarom is het essentieel om een ​​besef van overvloed te creëren, dat de deuren opent van de wonderbaarlijke schatten die ons omringen.

1. Overvloed meer dan geld

Er zijn veel scenario’s om van een overvloedig leven te genieten, een daarvan is financieel, maar het is belangrijk om te erkennen dat dit concept gezondheid, tijd, liefde en succes omvat.

2. Ik waardeer, waardeer en geniet van wat ik heb

Hoe kunnen we op alle niveaus overvloed in ons leven aantrekken? De tweede fundamentele sleutel is dankbaarheid. Door een dankbare houding tegenover het leven te hebben, kunnen we alle geschenken waarderen die het leven ons biedt door middel van eenvoudige dingen, geweldige dingen, mensen en momenten. Soms, omdat we zo gefocust zijn op het verkrijgen van materiële dingen, vergeten we een zonsondergang te waarderen, het leven dat in ons hart klopt, de blik van de mensen van wie we houden, een kopje koffie, het blauw van de lucht.

3. Ik bevrijd mezelf van beperkende overtuigingen

Een overtuiging is een gedachte die lange tijd in onze geest is blijven hangen, die door herhaling, ervaringen en emotie in ons onderbewustzijn is vastgelegd.

4. Ik neem de tijd om mijn geest te trainen en te onderwijzen

Doorzettingsvermogen is de tafel waarop de vruchten van succes worden geserveerd. Om resultaten te bereiken en onze geest te herprogrammeren, hebben we oefening nodig en een ruimte om dagelijks te trainen. Bied goede informatie met nuttige lezingen, motiverende video’s en kom meer te weten over financiële informatie.

Categories
Levenstijl

Verbeter uw leven in een maand

1. Ontkoppel meer.

Het eerste is om de hoeveelheid tijd die u doorbrengt met internet, de telefoon of wat dan ook te regelen. Het is niet zo dat technologie en verbinding slecht zijn, maar vaak leiden ze ons af of onthouden ze ons van andere dingen die belangrijk zijn in het leven, zoals live ontmoetingen met dierbaren, of tijd doorbrengen met onszelf of om meer tijd te hebben om onze hobby’s te ontwikkelen. Streef ernaar om in ieder geval een paar uur zonder technologische aanwezigheid door te brengen en je zult zien hoe je dag langer aanvoelt en je tijd beter benut.

2. Bepaal uw doelen.

Duidelijkheid is belangrijk. Voordat u zich aan bepaalde dingen wijdt, moet u even de tijd nemen om uw meest fundamentele ambities in het leven te definiëren. Stel je voor dat je een paar decennia ouder bent en visualiseer wat voor soort mensen je zou willen zijn, en richt je acties vandaag op dat doel.

3. Ontwikkel de gewoonte om na te denken.

Neem minstens een paar minuten van uw dag om na te denken. Besteed deze tijd nu aan het nadenken over de belangrijkste dingen in je leven. Plan en geef prioriteit aan uw volgende stappen en ideeën. Raak enthousiast over alles wat u wilt bereiken.

4. Analyseer uw dag.

Geef hem een ​​paar minuten om je dag te analyseren voordat je gaat slapen. Concentreer u op die dingen waarvoor u dankbaar bent, dankbaar voelen is heel gezond voor lichaam en geest. Analyseer ook hoe u omging met de verschillende situaties van de dag waarin u zichzelf als succesvol beschouwt en waarin u niet bent, en bedenk hoe u ze anders had kunnen aanpakken om uw prestaties te verbeteren. Deze gewoonte helpt je om te onthouden welke dingen je dagelijks leuk vindt en om dingen te verbeteren die je niet leuk vindt.

5. Ga buiten je comfortzone.

Het leven begint waar uw comfortzone eindigt.

In je comfortzone zul je niets nieuws vinden. Alle groeimogelijkheden liggen buiten haar. Wees dapper genoeg om uw angsten onder ogen te zien en betreed uw zone van “ongemak”, u zult kansen vinden die u nog nooit eerder hebt gezien.

Categories
Levenstijl

Verander uw kwaliteit van leven

1. Afbeelding wijzigen

De legendarische modeontwerpster Coco Chanel zei ooit dat “de vrouw die haar haar afknipt op het punt staat haar leven te veranderen.” Je hebt misschien het gevoel dat je vastzit omdat je altijd alles hetzelfde ziet. Klinkt het bekend? Een kleine verandering kan u meer zelfvertrouwen geven. Een knipbeurt, kleurverandering, nieuwe kleding met een andere stijl … U beslist hoe u het wilt doen (en hoeveel u wilt riskeren). Als je jezelf ziet met een nieuw beeld, zul je het leven anders zien.

2. Neem één keer per week een ontspannend bad met zout

Wij zijn meer douches dan baden, dus water besparen, maar in situaties van extreme stress kan een warm bad met ontspannende zouten goed zijn voor je mentale en emotionele gezondheid. Badzout heeft gunstige eigenschappen en heeft een genezende werking bij de behandeling van verschillende ziekten (spier-, dermatologisch, enz.). Ze zijn een uitstekende antistressbehandeling, ze helpen vermoeidheid te kalmeren, elimineren gifstoffen uit ons lichaam en maken de huid zacht, naast andere voordelen. Wat wil je nog meer? Neem een ​​zoutbad voor therapeutische doeleinden en ontspan, u zult er geen spijt van krijgen.

3. Slaap met sokken

Slaap je in sokken? Ben jij een van degenen die ze niet uitdoen voor de wereld of ben je bang voor die woorden van je grootmoeder, die je vertelde dat als je ze niet uitdeed, je winterhanden zou krijgen? Stedelijke legendes, want het is eigenlijk een kwestie van smaak. Het zal je misschien nog steeds verbazen dat slapen in sokken goed is voor je gezondheid. Sokken stellen ons in staat om tijdens het slapen de lichaamstemperatuur vast te stellen (luister naar je moeder als ze zegt dat je niet blootsvoets mag lopen, want de kou wordt gevangen door de voeten), waardoor we het ‘s nachts of bij het wakker worden niet koud hebben, wat een betere nachtrust bevordert . Pas natuurlijk wel op, want als je niet met de juiste sokken slaapt, kunnen er ontstekingen en problemen met de bloedsomloop ontstaan ​​(kies altijd voor 100% katoenen sokken, zodat je huid kan transpireren).

4. Doe echt je best om minder egoïstisch te zijn.

Ondanks wat u misschien denkt, bent u egoïstisch. Mensen zijn van nature egoïstisch, ze handelen uit hun eigen belang en gebruiken dat egoïsme als zelfverdedigingsmechanisme om innerlijk evenwicht en overleving te behouden. Volgens de filosoof Hobbes is elk menselijk gedrag eigenbelang, maar dat betekent niet dat egoïstisch zijn een gebrek is. Soms is egoïsme een noodzaak, omdat het ons helpt voor onszelf te vechten en ons eigen geluk te bereiken. Het probleem is wanneer die behoefte overmaat wordt en we onze verstand verliezen. Probeer die impulsen te beheersen en plaats jezelf in de plaats van de ander.

5. Waardeer de mensen die u dagelijks begeleiden

Hoe lang is het geleden dat je met je ouders hebt gezeten om te chatten zonder je telefoon voor je te hebben of de televisie aan? Heb je je grootouders de laatste tijd gezien? Hoe lang is het geleden dat je bij die vriend bent gebleven die je altijd hebt uitgesteld? Kun je goed opschieten met je collega’s? Velen van ons hebben de neiging om die mensen die het dichtst bij ons staan ​​opzij te zetten, omdat we aannemen dat ze er altijd zullen zijn. We hebben goed nieuws en slecht nieuws, het slechte nieuws is dat ze aan uw zijde zullen staan, maar niet voor altijd. Het goede nieuws is dat u het nog steeds kunt repareren. Wij zijn een van degenen die niet beseffen wat ze hebben totdat ze het kwijtraken.

Categories
Levenstijl

Gewoonten die u vandaag zou kunnen aannemen om uw leven te verbeteren

1. Verminder de afhankelijkheid en het gebruik van mobiele telefoons

Alleen al het feit dat we de mobiele telefoon even uitzetten en onszelf de tijd geven om echt aanwezig te zijn waar en met wie we zijn, is niet alleen een blijk van respect, maar het verbindt ons met het hier en nu en stelt ons in staat om ons op de ander te concentreren. , in wat we leven en wat we leren van dat precieze moment van ons leven.

2. Kijk de ander in de ogen

Er gaat niets boven praten met iemand die je in de ogen kijkt. Deze kleine actie heeft me geleerd om contact te maken met mensen, empathie te genereren en hen te laten zien hoe belangrijk ze voor mij zijn. Het gevoel dat het bij mij opwekt en dat het bij anderen opwekt, heeft me geholpen een intiem deel van mezelf te onthullen, maar het is het waard als de beloning ook ontdekt en dichter bij de ander komt.

3. Zet oordelen opzij en erken het goede in anderen

Stop met nadenken over waarom de ander handelt zoals hij doet of zegt wat hij zegt, is een goede eerste stap die ik heb geprobeerd om contact te maken met andere mensen. Erkennend dat we allemaal verschillende verhalen hebben en dat we ons daardoor constant verrijken, helpt het ons om het positieve in anderen te zien in plaats van te zoeken naar hun fouten en tekortkomingen.

4. Dank

Wees dankbaar voor het goede, het slechte en wat er elke dag gebeurt, want de “kuilen” laten ons alleen zien wat we moeten leren om te worden wie we willen zijn. Dankbaarheid zorgt voor groei in ons als mens, het brengt ons dichter bij anderen en bij het goede dat dit leven voor ons heeft.

5. Open je geest, experimenteer, doorbreek de routine

Doen wat we nooit hebben gedaan, alleen uit angst, mensen ontmoeten met wie we nooit zouden hebben gesproken omdat we anders waren, omdat we tot een andere groep, geslacht of ideologie behoren, zorgen ervoor dat we meer als mensen groeien en de wereld door andere ogen zien, maar Bovenal opent het voor onszelf een panorama van het leven dat we nooit zouden hebben gekend en dat ons ertoe aanzet om meer te weten, meer te weten, te reizen en intens te leven.